Verhuisplan

verhuizen

Verhuizen naar ParochieNet

U wilt uw website onderbrengen bij ParochieNet, dat horen wij graag.

Als u een probleemloze verhuis wil, volg dan het volgende stappenplan.

Stap 1: Zorg dat uw domeinnaam klaar is voor verhuizing
Het is van belang dat het e-mail adres van de zogenaamde "administratieve contact" van de domeinnaam klopt. Wij sturen naar dit e-mail adres namelijk de vraag om de verhuizing te bevestigen. U kunt op http://whois.domaintools.com/ bekijken welk e-mail adres momenteel ingesteld staat. Als dat adres niet klopt dient u dit eerst door uw oude provider te laten wijzigen, zodat u de verhuizing kunt bevestigen.

Voor sommige domeinnamen heeft u tevens een zogenaamde verhuiscode nodig (.be, .eu, .com, .net). Deze kunt u bij uw huidige provider aanvragen en laat u weten in de mededeling bij uw bestelling bij ons. Verder moet u er voor zorgen dat de domeinnaam niet "gelocked" is (beveiligd tegen verhuizen), ook dit kan uw huidige provider kosteloos regelen.

Stap 2: Zeg uw webhosting en domein op bij uw huidige provider.
Dit is heel belangrijke. Veel providers hebben een opzegtermijn van 1 tot zelfs 3 maanden, zeg dus nu meteen op bij uw huidige provider zodat u niet nog een jaar vast zit. Als u geen opzegging doet, kan het zijn dat de provider u toch nog kosten rekent ook al maakt u geen gebruik meer van hun diensten.

Stap 3: Plaats bij ons de bestelling
Zodra bovenstaande stappen volbracht zijn kunt u bij ons de bestelling plaatsen. Vergeet niet de eventuele verhuiscode mee te geven.

Volg verder de aanwijzingen bij het bestelformulier en rond de bestelling af.

Stap 4: Upload uw website en stel e-mail adressen in
Zodra wij uw bestelling ontvangen en goedgekeurd hebben, zult u uw login gegevens ontvangen (op werkdagen is dat nog dezelfde dag!). We registreren na controle ook uw domeinnaam of zetten de verhuisprocedure in gang. In afwachting van uw domeinnaam kunt u alvast uw website uploaden en uw e-mail adressen instellen via een tijdelijke url. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te wachten totdat de domeinnaam actief is. Dit duurt doorgaans 1 uur bij een nieuwe registratie en tot maximaal 5 dagen (afhankelijk van de oude provider) in geval van verhuis.

Verhuizen van ParochieNet naar een andere partij

Jammer, maar uw volste recht.

Om geen problemen te hebben volg dit stappenplan.

1) Opzeggen
Per e-mail:
Stuur een schriftelijke opzegging naar

2) Domeinadministratie
Indien van toepassing voor uw domein vraagt u ons om de verhuiscode.
Wij kunnen deze pas geven als u ons per e-mail een kopie van uw identiteitskaart kunt bezorgen, zodat wij er zeker van zijn dat u de rechtmatige eigenaar bent van het domein.
Dit is nodig om de veiligheid van uw domein te waarborgen zodat niet iedereen zomaar uw domein kan kapen.
Als de registratiegegevens van uw domein niet meer correct zijn, vraag ons dan de nodige aanpassingen te doen zodat uw nieuwe provider het domein zonder problemen kan overzetten.
Mochten deze gegevens niet kloppen, dan kunt u een wijziging van die gegevens bij ons opvragen.

3) Nieuwe provider
Hier stopt voor ons de overeenkomst. Vanaf nu volgt u de stappen bij uw nieuwe provider.

Succes!